Home
    
Afegir a favorits
Faci de cruzalia.com la seva pàgina d'inici
Enllaços
Email
Recomana Cruzalia als teus amics
Galeria

Tècniques
Introducció
Primers Passos
Punt de Creu
Altres Punts
Consells


ALGUNS CONSELLS


Per obtenir bons resultats

   Quan fem els punts és important mantenir una tensió uniforme. Si volem ser més estrictes en aquest tema podem utilitzar un bastidor de brodar amb forma rodona. Encara que també existeixen diferents alternatives, per aconseguir aquest efecte, com podria ser la utilització del bastidor flexible.

   Per aconseguir punts més uniformes és millor separar els fils un a un i després ajuntar tants com ens facin falta per aconseguir fer el nostre dibuix.

   La direcció de tots els punts ha de ser la mateixa, mentre no es vulgui donar un efecte especial al gràfic. És necessari acabar de fer totes les creus abans de começar a rematar. També és important que la part del darrere de la nostra tela estigui neta i és per això que deixarem els fils agafats amb els punts que anem fent i els deixarem ben retallats.

   Haurem de fer els punts que estiguin a prop entre ells que siguin del mateix color, evitant d'aquesta manera fer passades que estiguin massa lluny: això podria provocar errors al comptar i a més, enbrutaríem la part no vista del disseny.

   Per mantenir el disseny el més net possible mentre l'estem fent seria aconsellable anar-lo guardant en la caixa de la costura o similar.

   Per últim, s'ha de dir que pot ser complicat distingir, en un disseny, els diferents quadrets. És en aquest cas, quan el més convenient seria fer marques amb un llapis a la tela, ja que es podria esborrar quan calgués de manera fàcil.


Per rentar i planxar la tela

   Només rentarem la tela si és necessari. Això ho farem a mà (tot i que els fabricants facin els components més resistents per poder aguantar temperatures altes a la rentadora) amb aigua tèbia i amb sabó, però sense fer-ho massa fort per evitar deformacions. Es deixarà sobre una superfície plana per poder-la eixugar.

   Per planxar-la posarem un drap humit sobre la part del darrere de la tela damunt una superfície tova. Quan ja hem fet això, ja podem passar-li la planxa (a temperatura de lli) mentre el drap estigui humit, ja que d'aquesta manera es conserva el relleu dels punts.


Per emmarcar els nostres dissenys

   Encara que aquest tipus de feines les poden realitzar professionals que treballen en el món de la marqueteria, cada vegada hi ha més gent que prefereix fer-ho personalment. Aquesta última tasca, que possiblement surt més econòmica, pot fer-se de dues maneres: o amb els kits preparats per això, o bé, comprant els materials necessaris per separat. Si decidim fer-ho d'aquesta última forma, el resultat final dependrà del toc particular i la gràcia que s'hagi tingut per fer-ho.

   Si volem preparar la tela per emmarcar, haurem de tallar un tros de cartró que sigui fort o material semblant, amb les mateixes mides que tingui el disseny acabat (l'esquema finalitzat sempre haurà de ser més gran que el dibuix: recordem que s'ha de centrar l'esquema a la tela de manera que l'espai que sobri pels costats sigui semblant). Un cop hem tallat el material que servirà de suport centrarem el nostre esquema. S'aconsella fixar-lo primer a la part superior del cartró, amb agulles, estirar i fer el mateix a la part inferior (figura 10). Farem el mateix amb els costats drets i esquerre per obtenir una fixació uniforme, estirada i perfectament tibant. Per últim, passarem fil fort, per la part del darrere, formant un zig-zag entre dreta-esquerre i amunt-avall (veure figura 11). Quan ja hem posat els fils d'aquesta manera ja podem treure les agulles. Ara ja tenim preparat el nostre dibuix per poder posar-lo en el marc que haguem escollit.

         

Figura 10                                               Figura 11

   Els dissenys circulars sobre aquest tipus de superfície hauran d'utilitzar una taula quadrada 1.5 cm més gran, repartint-la pels quatre cantons, que el diàmetre del dibuix acabat.

   Però si volem muntar un disseny circular, el més aconsellable seria utilitzar les eines apropiades per això ( per exemple un 'Flexi-Hoop' ) i utilitzar passos semblants als explicats anteriorment.
 


Patrons
Aliments
Esports
Estels
Papallones
Música
Paisatges
Ocells
Pingüins
Granotes
Ratolins
Ossets
TotsCatàleg

Cercar Patrons

Alfabets
Alfabet 1
Alfabet 2
Alfabet 3
Alfabet 4
Alfabet 5
Alfabet 6
Alfabet 7
Alfabet 8
Alfabet 9


 © Cruzalia 2005-2015